2019 på Ringsted Krisecenter

Godt nytår

Vi er nu gået ind i 2020 og ud af 2019 og kan kaste et tilbageblik på året. Hvad er der sket, og hvilke vigtige begivenheder eller stunder, kan vi se tilbage på?

Endnu en gang ser vi tilbage på et år fyldt med aktiviteter, der allerede startede d. 7. januar, hvor Borgmester Henrik Hvidesten åbnede vores Jubilæumsudstilling på Ringsted Bibliotek. Udstillingen blev set af rigtig mange mennesker og blev fulgt op af et foredrag om Ringsted Krisecenter. I løbet af året turnerede udstillingen rundt på flere uddannelsessteder og fik mange gode kommentarer med på vejen. Samarbejdet med Sarah Smed og Danmarks Forsorgsmuseum har været så godt og givende ift. formidling af sårbare fortællinger.

I den mørke januar måned holdt vi den traditionelle Nytårskur med temaet: ”Lys i mørket” – og det blev endnu en gang en dejlig fest!

Årets næste store begivenhed fandt sted d. 4. februar, da Maryfonden havde ønsket at fejre sine 10 år på Ringsted Krisecenter med besøg af Kronprinsessen. Vi er stolte over, at vi kunne lægge lokaler til en lille workshop med deltagelse af Maryfondens partnere, og Kronprinsesse Mary fik både talt med beboere, hilst på personale og fik igen en rundtur i haven, hvor hun kunne konstatere, at kvindeegen står fint.

Vores projekt ”Sig det til nogen” er kommet så godt i gang, og allerede i februar blev projektets gruppetilbud igangsat, så vores psykolog Cecilie også blev tilknyttet projektet sammen med Pia. Det giver god gensidig inspiration mellem projekt og krisecenter.

I 2019 holdt vi bare en lille 8. marts, da krisecentret blev 41 år. Det var med kaffe og lagkage men blot for de nærmeste.

I april måned kunne vi igangsætte projektet ”Din og min natur” med ugentlige naturtilbud. Senere på året fik vi tilknyttet Trine, der er uddannet naturterapeut og fik tilført sin helt særlige væren i naturen. Trine blev også vores nye vikar, så vi nu har 2 at trække på i ferier eller ved sygdom.

Sidst på foråret afholdt Støtteforeningen sit første bagagerumsmarked. Det blev en god oplevelse, der også blev gentaget og som der er planer om at gøre igen i dette nye år.

Ringsted Krisecenter fik en plads i Ringsted Kommunes Sociale investeringsfond, der afholdt sit første møde d. 22. maj. Vores projektansatte Pia viste interesse for dette, og hun repræsenterer fint vores krisecenter i den gruppe, der følger aktiviteter og ansøgninger.

I løbet af sommeren drog beboerne på den sædvanlige koloni, og da krisecentret var tomt, blev der holdt åben have, rundvisning på krisecentret samt støtteforeningens loppemarked. Både koloni og åben have var igen meget vellykket.

Da sommeren var ovre var det Danmarks tur til at arrangere Nordiske Kvinder mod vold. Denne gang var temaet ”Børn på krisecentre” og Lone samt Kisser deltog med afholdelse af en workshop om udvikling af tilbud til børn på krisecenter hen over 30 år.  Ringsted Krisecenters jubilæumsudstilling kunne også ses til denne konference. Kronprinsesse Mary åbnede konferencen og fik også set vores udstilling.

I oktober havde vi det årlige Weekendkursus for frivillige og ansatte, og vi havde indlæg fra vores egne projekter: ”Din og min natur” og ”Sig det til nogen”. Vi fik også arbejdet med ideer til udvikling af vores frivillige arbejde, og kurset sluttede af med et meget gribende og inspirerende oplæg af Inger Thormann.

Sidst på året havde vi tilsynsbesøg og fik endnu en flot rapport til Ringsted Krisecenter.

Det har, som der kan ses, været et år med mange aktiviteter. Alle er ikke nævnt her, for imellem højdepunkterne har Støtteforeningen sørget for mange udflugter og oplevelser til vores beboere, og der har været børneklubber, pitaparty og andre fællesspisninger.

I julemåneden er det strømmet ind med forskellige donationer, og vi har god grund til at være taknemmelige over, at omverdenen bakker op og støtter den sag og de kvinder og børn, som vi retter vores tilbud til.

Jeg vil slutte med at ønske jer alle et rigtig godt nytår og glæde mig til sammen med personale og frivillige at tage fat på de opgaver og udfordringer, som 2020 vil bringe os.

Varme nytårshilsner

Kirsten Hejnfelt