Sådan arbejder vi

 
DSCF0743-Edit.jpg

Hverdagen

På Ringsted Krisecenter bor du i eget værelse og sørger selv for indkøb og madlavning samt pasning af dine børn. Så vidt muligt kan du og dine børn fortsætte jeres hverdag med fx studier, job og børnehave. Rammen om jeres nye hverdag er for en tid Ringsted Krisecenter.

Du får tilbudt psykologsamtaler, og du og dine børn får hver sin rådgiver. Der er desuden gruppemøder for kvinderne.

Der arrangeres forskellige ture, og vi har traditioner som pita-party, fællesspisninger osv, som du kan se af den kalender, der hænger i vores fællesstue. Du deltager frivilligt, hvis du og dine børn har overskud til det.

Kig indenfor i huset og kom med ud i sansehaven i filmen herunder:

 
Sansehave.jpg

Ud i naturen

Naturen har helende kvaliteter på mennesker, både fysisk og psykologisk. I vores store sansehave understøttes du til at starte et nyt liv på den anden side af et voldeligt forhold. Haven tilbyder et frirum, hvor der er gjort plads til at du og dine børn får en god og tryg oplevelse.

Vi tilbyder deltagelse i faste ugentlige ture og aktiviteter med naturen i centrum, for kvinder og børn, der bor hos os. Det kan være aktiviteter der foregår i krisecenterets sansehave eller ved ture i skov, strand eller i naturområder. Målet er at styrke din fysiske og mentale sundhed gennem naturen.

Det er helt frivilligt at deltage. Hvis du ikke har lyst til at deltage i aktiviteterne i første omgang, er det helt ok og du kan sagtens ændre mening og komme med, når du synes. Tilbuddet og aktiviteterne vil blive afholdt af medarbejdere og frivillige fra krisecenteret.

Din og min natur

‘Din og min natur’ var et 2-årigt projekt på Ringsted Krisecenter støttet af Friluftsrådet med formålet om at: ”afprøve friluftsliv som mental metode under og efter ophold på Ringsted Krisecenter” (Friluftsrådet, 2018). Projektet er afsluttet i 2021. Herefter er Din og min natur blevet et permanent tilbud i krisecentret.

Baggrunden for projektet er Ringsted Krisecenters ønske om at skabe ny viden om hvordan naturen påvirker den måde, vi som mennesker selv synes vi har det.

 

Hvem møder du på Ringsted Krisecenter?

Vi er cirka 10 fastansatte i huset og 20 frivillige. Alle medarbejdere har en grundlæggende viden omkring vold og voldens skadevirkninger. På den måde bliver du som beboer altid mødt af kompetent hjælp.

De i alt 5 kvinde- og børnerådgivere har socialfaglig baggrund som socialpædagoger eller socialrådgivere. Sammen med vores psykolog har de stor erfaring og ekspertise i at afhjælpe skadevirkningerne af at have levet med vold og i at støtte til et fremtidigt liv uden vold. Vi har en fast aftale med en ekstern børnepsykolog, der kommer til børnene i vores hus en gang ugentlig.

Du vil også møde vores husassistent, vores sekretær og pedellen, der sammen sørger for at huset fungerer hver dag. Ringsted Krisecenter har desuden ofte socialrådgiver-studerende i praktik. Vi har åbenhed overfor at modtage medarbejdere i forskellige former for virksomhedspraktikker.

Frivillige
Ringsted Krisecenters 20 frivillige medarbejdere udgør et værdifuldt supplement til den professionelle indsats. De frivillige møder du både på kontoret, i haven, og når de arrangerer ture og begivenheder for beboerne på krisecenteret.

99% af kvinder på krisecenter har været udsat for psykisk vold

83% har levet med fysisk vold

53% blev udsat for økonomisk vold

52% har oplevet materiel vold

31% er blevet udsat for seksuel vold

11% flytter tilbage til voldsudøveren efter deres ophold på krisecenter